Het voormalige klooster Ave Maria aan de Voltstraat is in opdracht van TIWOS omgebouwd tot een appartementencomplex. Het appartementencomplex is ontworpen door Peter van Hoogmoed (storimans wijffels van hoogmoed architecten bv), maar een deel van de karakteristieke gevel is bewaard gebleven als façade. Peter van Hoogmoed vroeg Marc Mulders geïntegreerde kunstzinnige glaspanelen voor de voorgevel te ontwerpen.
De projectaanvraag van TIWOS voor het KORTjaarprogramma 2005 werd gehonoreerd door de adviescommissie. Marc Mulders is een belangrijke kunstenaar is voor de stad Tilburg. KORT betaalt het honorarium van de kunstenaar en TIWOS en Moonen projectontwikkeling de uitvoering.
Het voormalige klooster Ave Maria stamt uit 1914 en is begonnen als congregatie van de Franse zusters. In 1930 namen de paters Oblaten van de heilige Franciscus van Sales hun intrek en werd het een opleiding voor missionaris of priesterleraar in de Salesiaanse geest. Daarbij ging de prediking vooral uit naar de gewone man. Franciscus van Sales was er namelijk van overtuigd dat om een goed christen te zijn er niet perse ingetreden hoefde te worden in het klooster. Voor die tijd was dit een revolutionaire uitspraak.
Vanaf 1970 heeft het gebouw nog verschillende bestemmingen gehad. In het jaar 2000 verwoestte een brand een groot deel van het hoofdgebouw, maar de voorgevels en de traptorens konden worden behouden. De architect en de kunstenaar zorgen met hun ontwerp dat de historie in ere wordt hersteld, maar wel met een eigentijdse en moderne invulling.
Het ontwerp van Marc Mulders bestaat uit 6 glaspanelen. In één paneel worden zes afzonderlijke fotoprints van 120 bij 175 cm tussen platen gehard glas geplaatst. De panelen worden bevestigd aan de voorgevel van het complex in een zinken frame. Het ontwerp is opgebouwd uit harten van verschillende soorten bloemen. De soort bloemen is een weloverwogen keuze; de blaadjes van de bloem lijken op biddende handen. Tussen de harten van orchideeën, irissen, papavers, rozen en de passiebloem ligt de beeltenis van Maria en de heilige Francisicus verborgen als verwijzing naar de religieuze historie van het gebouw. De compositie van de bloemen laat het oog van de toeschouwer omhoog leiden net zoals de opwaartse belijning in de kerk- en kloosterarchitectuur.
De schilder Marc Mulders (Tilburg, 1958, woonachtig in Tilburg) is een van de belangrijkste schilders van dit moment en hij is één van de leden van de Tilburgse School. Hij maakte naam door het winnen van de Prix de Rome in 1985. Meerdere toonaangevende musea voor moderne kunst hebben zijn werk opgenomen in hun collecties, waaronder het Van Abbemuseum, Eindhoven; De Pont, Tilburg; Stedelijk Museum Amsterdam en Museum Boijmans Van Beuningen, Rotterdam.
Zijn oeuvre wordt bepaald door wat misschien wel hét grote thema is in de kunstgeschiedenis: de eeuwige cyclus van leven en dood. Zijn stillevens hebben als thema´s bloemen en dood wild, vissen en gevogelte. In de lente en de zomer schildert hij irissen, lelies, zonnebloemen en papegaaietulpen, in de herfst en winter gaat hij over op hazen, geslachte reeën, opengesperde ossen en vissen. Hij wil de majestueuze grootheid van de schepping laten zien, en zijn vervoering daarover.