Contact

De Baselaer

Kunstenaar: Rob Moonen

Elke plek heeft zijn eigen historie, zijn eigen betekenis. Voor beeldhouwer Rob Moonen is die geschiedenis vaak uitgangspunt van zijn werk. Ook voor de Baselaer heeft Rob zich eerst verdiept in de geschiedenis van de wijk.

Het wijkcentrum is ontstaan door het samengaan van het oude patronaat de Baselaer en wijkcentrum den Heerd. Behalve deze twee centra heeft de Antoniuskerk lange tijd een belangrijke rol gespeeld in de wijk. Door een sterke afname van het aantal parochianen, is het lot van de kerk onzeker geworden. De kerk vormde het fundament voor de Baselaer.

Vanuit die invalshoek heeft Rob Moonen het kunstwerk voor de grote ontmoetingsruimte van de Baselaer ontwikkeld. Het fundament van de kerk is letterlijk op de vloer van de ontmoetingsruimte geprojecteerd. In de vloer, die gelegd is in marmoleum, is het fundament van de kerk in een licht contrasterende kleur marmoleum ingelegd. Bovendien moest in het idee ook aandacht geschonken worden aan het geestelijke, het meditatieve. In het midden van het plafond is daarom een grote ellipsvormige verlichte foto aangebracht van een dramatische wolkenlucht. De foto is niet alleen een afbeelding van het symbool van energie en leven, maar suggereert ook een grenzeloze doorblik.

Meer informatie

Hoefstraat 175, 5014 NK Tilburg, Nederland

Register

You don't have permission to register