Contact

De Tuindorpcollecties

Kunstenaar: Herman de Vries
De Tuindorpcollecties

Op Boomfeestdag ging de eerste appelboom, een Princesse Noble, de grond in. Herman de Vries, kunstenaar en aanvankelijk bioloog, heeft voor Tuindorp de Kievit een ontwerp gemaakt voor ‘De Tuindorpcollecties’, de aanplant van 36 soorten bomen in de Mechelenstraat, 102 soorten fruitbomen in voortuinen die grenzen aan het Maarheezepark, een gebied van wilde rozen in het park en 80 soorten heesters op het Margratenplein.

Hardstenen tegels in het trottoir bij de bomen vermelden de Nederlandse naam van de boom en het bladmotief. Het project is compleet gemaakt met een gidsje. De nummers op de paaltjes bij de struiken verwijzen naar het corresponderende nummer in het gidsje en ook de bij de fruitbomen behorende huisnummers zijn opgenomen in de gids.

Herman de Vries is van jongsaf geïnteresseerd in flora. De laatste twintig jaren stelt hij in zijn werk de verstoorde relatie tussen mens en natuur aan de orde. Hiervoor verzamelt en documenteert hij vaak planten of natuurlijke materialen. ‘Namen van planten zijn van belang voor onze communicatie. Daarmee kunnen we elkaar vertellen over onze ervaringen met planten en onze gemeenschappelijke kennis en ervaring uitbreiden’ aldus de kunstenaar.

Het kunstproject ‘De Tuindorpcollecties’ is een initiatief van stichting Bronzen Beverfonds. Deze stichting is in 1992 opgericht door woningcorporatie TBV ter stimulering van de kunst in de hedendaagse architectuur.

Meer informatie

Maarheezepark 35, 5045 KR Tilburg

Register

You don't have permission to register