Contact

Forest For The Trees

Kunstenaar: Ineke Hans

Ineke Hans ontwierp voor het koning Willem II college een symbolisch woud voor op het schoolplein waar de leerlingen in de pauzes beschut kunnen verpozen, kletsen en eten.

Het koning Willem II college is een school voor het voortgezet onderwijs waar extra aandacht wordt gegeven aan musische vorming en topsport en is volop aan het uitbreiden. Het college vroeg KORT advies uit te brengen voor een kunstwerk. De leerlingen wilden zelf het liefst een of meerdere overdekte plaatsen om bij slecht weer in de pauzes toch naar buiten te kunnen.

Ineke Hans ontwierp een transparant woud voor het schoolplein bestaande uit 10 stalen kokerbomen bomen en 80 zit/sta plekken waarvan 20 groene parkbankzitjes.

De leerlingen van 12 tot ± 18 jaar zijn in de pubertijd en ondergaan een ontdekkingsreis net als Alice in Wonderland. Ineke wilde ze een Wonderland geven waarin plekken kunnen ontstaan voor de verschillenden soorten groepen leerlingen. Voortbordurend op het beeld van het oud vrijerslaantje van kronkelende bomen is een ontwerp gekomen dat misschien fysiek hard, maar onderhoudsvriendelijk is en als beeld een tegengewicht is voor de betonnen en stenen muren die het schoolplein omsluiten.

Ineke Hans (Zelhelm 1966, woont in Arnhem) heeft 3D design gestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten Arnhem en MAfurniture design aan de Royal College of Art London. In 1998 begon ze haar studio INEKE HANS / ARNHEM. Ze heeft freelance werk gedaan voor Habitat UK ltd. London en Studio Sipek in Amsterdam. Daarnaast heeft ze talloze (inter)nationale exposities gehad en haar werk is aangekocht door verschillende (inter)nationale galleries en is opgenomen in collecties van musea.

Meer informatie

Tatraweg 80, 5022 DS Tilburg, Nederland

Register

You don't have permission to register