Contact

Grote Beemd

Kunstenaar: Barbara Broekman

De Grote Beemd is vensterschool met daarin opgenomen drie basisscholen en een aantal wijkvoorzieningen. De entrees van de drie scholen en de wijkvoorzieningen liggen aan een voorplein: het kunstwerk.

Uitgangspunt van Barbara Broekman was een dorpsplein te creëren, een ontmoetingsplek waar het goed toeven is. Het is de locatie waar ouders aan het eind van de middag hun kinderen staan op te wachten.

Om de beslotenheid van het plein te versterken heeft Barbara Broekman voor een schelpvorm gekozen waarbij de vloer naar het middelpunt toe wordt verlaagd. Aan één rand van het plein zijn zes terrazzo banken en acht esdoorns geplaatst. De bestrating van het plein is als een grote verzameling van geometrische weefpatronen, als verwijzing naar de Tilburgse textielindustrie. De verschillende patronen zullen de kinderen stimuleren tot het ontwikkelen van eigen spelletjes.

De patronen zijn onderverdeeld in vlakken van vier bij vier meter, uitgevoerd in hoogwaardige zwarte en witte tegels van twintig bij twintig centimeter.brochure Tilburgse Kunststichting kunst in opdracht nummer 24

Bron: brochure Tilburgse Kunststichting kunst in opdracht nummer 24

Meer informatie

Dalemdreef 25, 5035 LZ Tilburg

Register

You don't have permission to register