Contact

I Am Here Now

Kunstenaar: Lotta Blokker

Dankzij een genereuze schenking van alumnus Paul van Rensch beschikt Tilburg University sinds 2008 over het beeld ‘I’m here now’ van beeldhouwer Lotta Blokker (Amsterdam, 1980). Zij werkt in een klassieke traditie waarbij ze wordt geïnspireerd door werken van August Rodin, Camille Claudel en de Duitse expressioniste Käthe Kollwitz.

Thema’s in haar werk zijn liefde, dood, vreugde en pijn. Ze werkt vaak met modellen waarvan ze de gemoedstoestanden vast wil leggen in beeld.

Al vroeg had Lotta Blokker een voorkeur voor klassieke beeldhouwkunst en traditionele vaardigheden. Op negentienjarige leeftijd vertrok ze naar Florence om er te studeren aan de plaatselijke Academy of Art, waar ze al tijdens haar opleiding docent werd, wat ze tot haar 26e bleef.

Onder de titel The Hour of the Wolf maakte ze tien levensgrote bronzen sculpturen die ‘de slapelozen’ verbeelden. Aan deze serie, waaraan ze vijf jaar werkte, werd de in 2015 gepresenteerde documentaire ‘Lotta Blokker – het Wolfsuur’ gemaakt door filmmaker Frans Weisz. De werken waren te zien in museum de Fundatie in Zwolle, in het Panorama Museum in Bad Frankenhausen en in museum Jan Cunen in Oss. In 2015 was haar werk te zien in het Käthe-Kollwitz-Museum in Berlijn.

Meer informatie

Koopmans Building, 5037 AB Tilburg, Nederland

Register

You don't have permission to register