Contact

Sealounge

Kunstenaar: Rob Birza

Rob Birza maakte het kunstwerk Sealounge in opdracht van de gemeente en in nauwe samenwerking met architect Peter van Hoogmoed voor het gebouw V39 in de Veemarktstraat.

Sealounge, een interieurkunstwerk, bestaat uit 7 polyester meubels, allen gericht op ontmoeting. Het kunstwerk is geïnspireerd door en ontworpen voor jongeren. Toen de ontmoetingsruimte in V39 een andere functie kreeg besloot de Twern het kunstwerk beschikbaar stellen en vervolgens is door de gemeente en BKKC lange tijd gezocht naar een andere geschikte locatie voor Sealounge. Uiteindelijk vond men het Theresialyceum de gewenste klik.

Het kunstwerk staat in de wintertuin van de school die de functie heeft van loungeplek voor de leerlingen. De serre-achtige wintertuin komt overeen met de oorspronkelijke plek in V39, open en van glas zoals een aquarium. Het kunstwerk dat qua uiterlijk overeenkomsten heeft met een onderwaterwereld komt hier dan ook goed tot zijn recht. De Sealounge-meubels doen denken aan grote fossielen uit een ver verleden. De grillige organische vormen veranderen constant van kleur door binnenin geplaatste led-verlichting die wordt aangestuurd door een computerprogramma.

Het Theresialyceum heeft een z.g. cultureel profiel en laat dat onder andere zien door aandacht voor kunst en cultuur en een bewuste houding ten aanzien van maatschappelijke ontwikkelingen.

Het kunstwerk is publiek toegankelijk. Geïnteresseerden kunnen de tuin bezoeken tijdens schooluren, bij kunstroutes of monumentendagen.

Meer informatie

Professor Cobbenhagenlaan 5, 5037 DA Tilburg, Nederland

Register

You don't have permission to register