Contact

Sky Mirror (for Hendrik)

Kunstenaar: Anish Kapoor
Sky Mirror

Sky Mirror, een kunstwerk van Anish Kapoor staat sinds september 2017 op het voorplein van museum De Pont. Een unieke landmark van wereldformaat in Tilburg. Tilburgse ondernemers namen het initiatief om De Pont dit geschenk van allure te geven vanwege het 25-jarig bestaan van het museum. De ondernemers (verenigd in stichting Kobra) betrokken Brabant C en de Gemeente Tilburg bij dit idee en zo ontstond de gedachte omeen blikvanger voor heel Brabant te realiseren in het jubileumjaar van De Pont.

In het bijzijn van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix, is een grote sculptuur van Anish Kapoor onthuld op het voorterrein van museum De Pont in Tilburg. Sky Mirror (for Hendrik) is een geschenk voor het 25-jarig bestaan van het museum van lokale ondernemers (stg Kobra) en de Gemeente Tilburg. Brabant C investeert in het project dat zich richt op de duurzame versterking van museum De Pont, Tilburg en Brabant door (inter)nationale positionering en marketing van Sky Mirror (for Hendrik). Tilburg is de eerste Nederlandse stad met een monumentale sculptuur van Kapoor in de openbare ruimte en verwerft daarmee een unieke positie.

In 2017 viert De Pont museum zijn 25-jarig bestaan. Ter gelegenheid hiervan en uit erkentelijkheid voor Kapoors langdurige relatie met het museum maakte de beroemde Britse kunstenaar een zes meter hoge sculptuur van roestvrijstaal. Het werk wordt geplaatst in een bijzondere watertuin, speciaal hiervoor ontworpen door tuinarchitect Sophie Walker. De onthulling van Sky Mirror maakt onderdeel uit van de aftrap van het cultureel seizoen 2017 in Tilburg.

Meer informatie

Wilhelminapark 1, 5041 EA Tilburg, Nederland

Register

You don't have permission to register