Contact

Tilburg Noord United

Kunstenaar: Arno Coenen
Tilburg Noord United

Coenen liet “Tilburg Noord United” kalligraferen op de buik van een bewoner, maakte hiervan een foto en zette deze om in een ontwerp voor een glasmozaïek van 7 x 3 meter. Het ontwerp werd door Gebiedsteam Noord en wijkbewoners uitgevoerd.

Het kunstwerk is in 2005 gerealiseerd en tijdelijk geplaatst op het elektriciteitshuisje achter het Verdiplein. Het heeft als eindbestemming het vernieuwde Wagnerplein.

Naast een financiële bijdrage aan het project adviseerde KORT de afdeling gebiedsteam Noord van de gemeente Tilburg contact op te nemen met kunstenaar Arno Coenen. Het gebiedsteam wilde graag een kunstwerk in Tilburg Noord maken met behulp van bewoners om het contact met haar werkgebied te versterken in het kader van “Wijk aan Zet”; in deze wijk zijn relatief weinig kunstwerken in de openbare ruimte te zien.

De kunstenaar

Arno Coenen ( Deventer, 1972) behoort tot een jonge generatie van Nederlandse mediakunstenaars die zijn opgegroeid met digitale media. Coenen beperkt zich geenszins tot dit medium. Hij heeft een spectaculaire reeks kunstwerken gemaakt die een dwarsdoorsnede vormen door een veelheid van nieuwe en traditionele media, technieken en vormen. Coenen is sterk maatschappelijk geëngageerd.
Het bijzondere van de mozaïekprojecten van Arno Coenen is dat hij het traditionele ambacht combineert met eigentijdse beeldtaal en symboliek. Om de glasmozaïeken te realiseren mobiliseert hij zoveel mogelijk mensen om samen met hen het kunstwerk te maken.

Meer informatie

Stokhasseltlaan & Vlashoflaan, 5049 HA Tilburg, Nederland

Register

You don't have permission to register