Contact

Volt Vonk

Kunstenaar: Paul Vincken
Volt Vonk

In het bijzijn van zo’n honderd oud werknemers van de Volt is het beeld de Volt Vonk op de nieuwe plek aan het Transvaalplein onthuld. Het bedrijf Volt Tilburg, onderdeel van Philips Nederland, heeft ruim 90 jaar bestaan en was destijds de grootste werkgever van de gemeente Tilburg. In 2000 viel voor Volt Tilburg definitief het doek.

De Volt fabriek leeft in de herinnering van de werknemers nog door. Zij wilden de ‘Volt Vonk’, een beeld van Paul Vincken, voor Tilburg behouden. Het beeld werd bij verhuizing van het bedrijf van de Groenstraat naar het nieuwe complex in Kraaiven geschonken aan het personeel. De werknemers hebben een verzoek ingediend bij de gemeente Tilburg om samen op zoek te gaan naar een geschikte plek voor het culturele monument. In overeenstemming met de wens om voor het beeld een goede locatie te vinden in nabijheid van het oude Volt terrein viel de keuze op het Transvaalplein.

Na een grondige restauratie door beeldhouwer Charles Vergouwen is de Volt Vonk eind oktober 2002 geplaatst door Heerkens Van Bavel Bouw B.V.

Meer informatie

Transvaalplein, 5021 TD Tilburg, Nederland

Register

You don't have permission to register