Contact

Zonder titel – Stappegoorweg 1

Kunstenaar: Marjolijn Mandersloot
Zonder titel - Stappegoorweg 1

Deze kunsttoepassing moest de entree van het kantoor ‘Sportpunt Stappegoor’ dynamischer maken, als bewegwijzering dienen en liefst ook nog de diversiteit van de diverse loketfuncties laten zien.

Het gerealiseerde kunstwerk bestaat uit vijf vogels die op enkele meters van elkaar op de rand van het dak van het Sportpunt zijn geplaatst. Het lijkt net alsof ze tijdens een vlucht over de waterplas op het dak zijn neergestreken. Het grote formaat en de opvallende kleuren van de vogels zorgen voor een speels karakter. De kleuren, de 5 olympische ringen, geven het idee dat de vogels individuele spelers zijn in een team. Zo is er ook één Sportpunt Tilburg met diverse loketfuncties.

De vogels zijn zo geplaatst dat bezoekers ze vanuit alle richtingen kunnen zien. De positie van de kop en de snavel wijzen naar de entree van het Sportpunt. Het kunstwerk staat symbool voor een sportieve teamgeest, die kleur durft te bekennen.
Het werk van beeldhouwster Marjolein Mandersloot, woonachtig in Eindhoven, bevat figuratieve elementen (mens, dier) en wordt gekenmerkt door speelsheid.

Meer informatie

Stappegoorweg 1, 5022 DA Tilburg, Nederland

Register

You don't have permission to register