In uitvoering

< Terug naar homepage

de Praotplek (in uitvoering)

Een nieuwe ‘Praotplek’ in Tilburg op komst

In de zomer zette Stadslab CuPuDo in samenwerking met de indiener van het idee, Ton Wilthagen een open call uit voor het ontwerpen van een informele en laagdrempelige ontmoetingsplek in Tilburg, oftewel een ‘Praotplek’. Een plek voor uitwisseling van kennis en cultuur; een plek voor nieuwe ideeën in de stad. 

Op basis van hun visie werden drie ontwerpers uitgenodigd om eenrealistische en goed doordachte ontwerpen te presenteren. Het ontwerp van het jonge ontwerpersduo Christian & Jade afkomstig uit Denemarken en Singapore, wonend en werkend in Eindhoven, sprong eruit. Het duo legt het accent op het arrangeren van de ontmoeting vanuit een sterk design en met veel aandacht voor duurzaamheid en regionale productie. In het ontwerp staat de verbinding tussen binnen en buiten centraal. De ruimte en inrichting zijn functioneel op de ontmoeting gericht. Het duo gaat nu weer terug naar de tekentafel om een definitief ontwerp te maken, waarbij wordt gezocht naar een lichtere basisconstructie en naar extra maatregelen om vernieling te voorkomen. Na dit definitieve ontwerp wordt de zoektocht naar financiering verder ingezet.

“Het wordt een eyecatcher. Om het als een echte ontmoetingsplek voor de Tilburger te laten functioneren, is er altijd wat te doen; uiteraard met koffie en thee. Het moet immers een gastvrije en levendige ontmoetingsplek worden waar Tilburgers graag naartoe komen, en met elkaar in gesprek gaan over ideeën voor de stad “, aldusde adviescommissie bestaande uit o.a. Ton Wilthagen, Peter Kok (BMB), Monique Zijp (kunstenaar) en Jan Willem Adriaanse (bewoners).

Het is de intentie om in de Praotplek actief te programmeren zodat het ook echt die interessante ontmoetingsplek kan worden, waarbij de BMB het voortouw zal nemen. 

Alle projecten uit de categorie "in uitvoering"