Routes

Tot de gemeente Tilburg behoren naast Tilburg ook de dorpen Berkel-Enschot, Udenhout en Biezenmortel. De drie plaatsen zijn samen goed voor bijna 23.000 inwoners en heel wat mooie kunstwerken in de publieke ruimte. Met deze route sturen we je daarom naar de prachtigste werken aan de grenzen van de gemeente Tilburg.

Sinds 1980 bouwt Tilburg aan de Reeshof, een stadsdeel aan de westkant van de stad. De wijk is vernoemd naar Rey’s Hof, het inmiddels verdwenen landgoed van militair Charles Rey de Carle met daarop een kasteel of hoeve. Naast heel veel nieuwbouw, vind je in de Reeshof ook heel veel openbare kunstwerken. Een route vol pareltjes!

Tilburg heeft een groot en groeiend aanbod prachtige murals en street art werken. Een gratis te bezoeken verzameling kunst op voorheen doodnormale muren. Met de route De mooiste muren van Tilburg sturen we je op stadssafari langs 8 topstukken. Om er een compleet uitje van te maken geven we ook tips voor een hapje en een drankje. Veel plezier!

In Tilburg ligt de prachtige poëzie gewoon op straat. Soms zelfs letterlijk. Verzen van vroeger, maar ook woordkunstwerkjes van nu. In deze route nemen we je mee langs 6 zogenaamde plekgedichten die je niet mag missen. Als je haast hebt loop je de route in een klein kwartier. Maar we raden je van harte aan om de tijd te nemen. Veel leesgenot!

In deze wandelroute nemen we je aan de hand van 7 monumenten mee langs de belangrijkste momenten uit de rijke geschiedenis van Tilburg. Van koning Willem II tot de kermis en van de Tweede Wereldoorlog tot het textielverleden. Een geschiedenislesje in de vorm van een wandeling van 6,3 kilometer!

Register

You don't have permission to register