Routes

Wist je dat Tilburg qua publieke kunst ook internationaal hoge ogen gooit? In deze route nemen we je mee langs de 6 kroonjuwelen van de stad. Artistieke hoogstandjes in de publieke ruimte waar je letterlijk en figuurlijk niet omheen kunt. Een wandeling óf fietstocht van net geen 7 kilometer vol internationale topstukken.

8 km

Tilburg

Tot de gemeente Tilburg behoren naast Tilburg ook de dorpen Berkel-Enschot, Udenhout en Biezenmortel. De drie plaatsen zijn samen goed voor bijna 23.000 inwoners en heel wat mooie kunstwerken in de publieke ruimte. Met deze route sturen we je daarom naar de prachtigste werken aan de grenzen van de gemeente Tilburg.

19 km

Berkel-Enschot en Udenhout

Sinds 1980 bouwt Tilburg aan de Reeshof, een stadsdeel aan de westkant van de stad. De wijk is vernoemd naar Rey’s Hof, het inmiddels verdwenen landgoed van militair Charles Rey de Carle met daarop een kasteel of hoeve. Naast heel veel nieuwbouw, vind je in de Reeshof ook heel veel openbare kunstwerken. Een route vol pareltjes!

10 km

Reeshof

Tilburg heeft een groot en groeiend aanbod prachtige murals en street art werken. Een gratis te bezoeken verzameling kunst op voorheen doodnormale muren. Met de route De mooiste muren van Tilburg sturen we je op stadssafari langs 8 topstukken. Om er een compleet uitje van te maken geven we ook tips voor een hapje en een drankje. Veel plezier!

11,2 km

Dwaalgebied

In Tilburg ligt de prachtige poëzie gewoon op straat. Soms zelfs letterlijk. Verzen van vroeger, maar ook woordkunstwerkjes van nu. In deze route nemen we je mee langs 6 zogenaamde plekgedichten die je niet mag missen. Als je haast hebt loop je de route in een klein kwartier. Maar we raden je van harte aan om de tijd te nemen. Veel leesgenot!

5.6 km

Tilburg Centrum

In deze wandelroute nemen we je aan de hand van 7 monumenten mee langs de belangrijkste momenten uit de rijke geschiedenis van Tilburg. Van koning Willem II tot de kermis en van de Tweede Wereldoorlog tot het textielverleden. Een geschiedenislesje in de vorm van een wandeling van 6,3 kilometer!

10,6 km

Winkelhart

Register

You don't have permission to register